Woonrijp maken van Kijkduin Bad: nieuwe openbare ruimte en boulevard

Verdee Infra start in augustus 2023 met het woonrijp maken van een deel van de openbare ruimte van Kijkduin Bad.

Verdee Infra is verantwoordelijk voor de creatie van de nieuwe boulevard. Deze renovatie omvat tevens de herontwikkeling van de opgang langs het appartementencomplex Zeehaghe. Het volledige project vindt plaats binnen de bestaande bouwhekken van Nieuw Kijkduin.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn opgedeeld in verschillende fasen. Verdee Infra begint met de bouw van het boulevardgedeelte dat momenteel al toegankelijk is, evenals het Deltaplein. Gedurende deze periode blijft het strand toegankelijk via één of twee opgangen, die bereikbaar zijn vanaf het Deltaplein.

Nieuwe Boulevard met uitgebreide voorzieningen
Een opvallend kenmerk van het woonrijp maken van Kijkduin Bad is de realisatie van een nieuwe boulevard. Deze boulevard krijgt een indrukwekkende breedte van 9 meter, wat voldoende ruimte biedt voor voetgangers om te wandelen en te genieten van hun omgeving. Bovendien wordt de boulevard verhoogd aangelegd, waardoor bezoekers een onbelemmerd uitzicht op de zee hebben. Op het Deltaplein wordt extra groen toegevoegd in de vorm van duinen met sierlijke duingrassen.

Enkele populaire voorzieningen behouden hun plek op de vernieuwde boulevard en het Deltaplein. Zo keren de speelboot, draaimolen en de iconische vuurtoren allemaal terug op deze locaties. Dit belooft een vertrouwde en vermakelijke omgeving te bieden voor zowel bezoekers als bewoners.

Ondergrondse Entree en Fietsenstalling
Parallel aan de bovengrondse aanpassingen wordt er onder het Deltaplein gewerkt aan de bouw van een ondergrondse Entree en Fietsenstalling (EeF). Dit ambitieuze project verloopt succesvol en wordt naar verwachting in december 2023 voltooid. Na de afronding van de EeF wordt het Deltaplein opnieuw ingericht.

De gemeente streeft ernaar deze werkzaamheden voor de zomer van 2024 af te ronden, wat zal bijdragen aan een vernieuwde en aantrekkelijke publieke ruimte in Kijkduin Bad.