Stabiliseren van de Meentweg en Oud Huizerweg

Verdee heeft in juli 2023 het project “Het stabiliseren van de Meentweg en Oud Huizerweg” in Naarden voltooid. Dit project bestond uit fase 1 en 2 van een groter traject. Verdee Infra werkte hierbij samen met onderaannemers Buko Infra Support en Freesmij. Het team heeft voorafgaand aan de werkzaamheden diverse voorbereidingen getroffen, zoals het snoeien van bomen en struiken om ruimte te maken voor de grote machines en het uitzetten van de weg.

Het doel van dit project was om het bospad te verbeteren, zodat het minder onderhoud zou vergen. Op dit moment spoelt het puinpad uit bij regenval en ontstaan er gaten. In de nieuwe situatie is het pad versmald, omdat het in de loop der jaren steeds breder was geworden. Uiteindelijk heeft het pad een breedte van 3 meter gekregen.

Bijzonder genoeg kwamen tijdens de werkzaamheden Fonkeltje en Stronkeltje, de mascottes van Speelpark Oud Valkeveen, even een kijkje nemen. Ze waren enthousiast over het werk dat vlak bij het speelpark werd uitgevoerd.

De werkvolgorde was als volgt: allereerst werd de baan natgemaakt, gevolgd door het uitstrooien van een laag cement. Vervolgens werd een menger gebruikt om alles op een diepte van 20 cm door elkaar te frezen en te mengen. Nadat dit was voltooid, werd de baan verdicht met behulp van een wals en afgewerkt volgens het gewenste profiel met behulp van een grader.

Buko Infra Support was verantwoordelijk voor het regelen van omleidingen en het plaatsen van afzettingen om de veiligheid van het verkeer te waarborgen.

Voor de weg werden de gewenste profielen gehanteerd, namelijk het dakprofiel of het ‘op één oor’-profiel, wat betekent dat de weg afschot heeft naar één zijde.

Het is van groot belang om de juiste volgorde aan te houden. Nadat de grader de weg had afgewerkt, werd deze nogmaals afgewalst. Vervolgens moet de weg nu ongeveer 7 dagen uitharden voordat er verkeer overheen mag. Na 28 dagen bereikt de constructie zijn volledige sterkte, met een waarde van 4-5 MPa.

Met de succesvolle voltooiing van dit project zijn de Meentweg en Oud Huizerweg nu duurzaam en veilig voor alle weggebruikers. Dit biedt een verbeterd bospad waar iedereen, inclusief de bezoekers van Speelpark Oud Valkeveen, van kan genieten door onze inzet.