Schelfplein

Verdee Infra is in opdracht van de Gemeente Rotterdam begonnen met een leuk project: de herinrichting van Schelfplein. Deze transformatie, gestart in week 46 en gepland tot week 51, markeert een nieuwe fase voor dit gebied, gelegen naast de Emmaausschool in Rotterdam West.

Werkzaamheden

  • Herstructurering van het groene gebied: We zullen het bestaande groen opbreken en voorbereiden voor machinale toepassing.
  • Grondverwijdering: Een zuigwagen zal het zand grondig verwijderen, gezien het graven vanwege aanwezige boomwortels niet mogelijk is en de grond weggezogen moet worden.
  • Grondverbetering: Na de grondverwijdering volgt de aanvulling met grond, gevolgd door het plaatsen van opsluitbanden en het aanbrengen van straatwerk.
  • Optimalisatie van de ondergrond: Dieper in de grond wordt 25 centimeter menggranulaat aangebracht, gevolgd door de plaatsing van stel spacy natuursteen als omranding, en aanvulling met halfverharding. 
  • Voorzieningen voor de jeugd: Er wordt een speeltuin aangelegd, speciaal ontworpen voor het speelplezier van kinderen.
  • Versterking van de groene uitstraling: Er worden groenvakken gecreëerd en nieuwe bomen geplant.
  • Kindvriendelijke aanpassingen: Het plein zal gedeeltelijk worden heringericht, resulterend in een groenere en aantrekkelijkere omgeving voor kinderen.

Duurzaamheid als kernpunt

Dit project wordt uitgevoerd met aandacht voor duurzaamheid. Zo zullen we gebruikmaken van een elektrische kraan en een Knikmops op waterstof, waardoor we niet alleen aan de slag gaan met de herinrichting, maar ook een stap zetten richting een milieuvriendelijkere aanpak.

Het Schelfplein transformeert niet alleen fysiek, maar draagt ook bij aan een groenere, speelsere en duurzamere omgeving voor zowel de jeugd als de gemeenschap van Rotterdam West.