NK Tegelwippen in Gemeente Gooise Meren

Verdee Infra draagt bij aan een groenere toekomst

Dit jaar neemt de Gemeente Gooise Meren voor het eerst deel aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen, en Verdee Infra speelt hierbij een belangrijke rol. Met onze Volvo FE truck hebben we vanaf juni per maand 1 ophaaldag Totaal 5 dagen gereden. Totaal 76 adressen. Circa 750m2 oppervlakte vergroend.

Verdee Infra Elektrisch materieel

Tijdens de opening verwijderde wethouder Mark Marshall samen met de buurtbewoners een tegel uit de grond. Ook tijdens de afsluiting van het WK Tegelwippen was de wethouder aanwezig en wipte hij opnieuw een tegel uit de grond samen met de buurtbewoners.

Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is een competitie waarin gemeenten strijden om inwoners zoveel mogelijk tegels uit hun voortuinen, achtertuinen en geveltuinen te laten verwijderen. Dit heeft meerdere voordelen: het vergroenen van deze gebieden bevordert de natuurlijke absorptie en opvang van regenwater. Hierdoor wordt het risico op wateroverlast verkleind en wordt het rioolstelsel ontlast tijdens hevige regenval. Bovendien draagt het vervangen van tegels door groen bij aan een koelere omgeving, vermindert het hittestress in stedelijke gebieden en verbetert het de algehele leefomgeving aanzienlijk. Het ultieme doel is om zoveel mogelijk tuintegels te vervangen door groen, wat de leefomgeving aanzienlijk verbetert.

Bij Verdee Infra hebben we ons gecommitteerd aan het gebruik van elektrisch materieel en voertuigen op al onze projecten, en daarom sluit onze betrokkenheid bij dit initiatief naadloos aan op onze visie. Wij zijn er trots op dat we deel uitmaken van deze samenwerking en dragen graag bij aan een duurzamere en groenere toekomst.

Wij kijken nu al vooruit naar de volgende editie in 2024. We zijn vastbesloten om onze inzet voort te zetten en bij te dragen aan het creëren van groenere en gezondere gemeenschappen. Samen kunnen we het verschil maken.