Herinrichting Peitkreek en omliggende gebieden

Verbetering van infrastructuur en verkeerssituatie

Verdee Infra is op 11 april 2023 begonnen met de herinrichtingswerkzaamheden aan rijbanen en trottoirs in de Peitkreek en omliggende gebieden. Deze projecten worden in samenwerking met de gemeente Rotterdam uitgevoerd en zullen naar verwachting medio december 2023 in fases worden voltooid.

De geplande werkzaamheden omvatten verschillende aspecten ter verbetering van de infrastructuur en de verkeerssituatie in het gebied. Allereerst zal het ophogen van de rijbanen en trottoirs plaatsvinden vanwege bodemverzakking, waarbij tevens nieuw straatwerk wordt aangebracht. Na deze herinrichting zullen auto’s niet langer op het trottoir parkeren, maar in nieuw aangelegde parkeervakken.

Na de herinrichting worden er nieuwe ondergrondse afvalcontainers geplaatst en wordt er veel extra groen aangelegd, waaronder bomen, struiken, hagen en gazon.

De werkzaamheden aan het riool, de wegen en de stoepen maken deel uit van het Inrichtingsplan Peitkreek en omgeving 2015, dat tussen juni 2017 en april 2018 is opgesteld door de gemeente. De volgende straten zullen worden aangepakt: Peitkreek, Tonnekreek, Baarschootsekreek, Krabbekreek, Akselsekreek, Biezenkreek en Grenskreek (voetpad).

Verdee Infra zal het project volgens een planning en fasering uitvoeren die in samenwerking met de gemeente is opgesteld. Om ervoor te zorgen dat het gebied zo goed mogelijk bereikbaar blijft, zal er op meerdere locaties tegelijkertijd worden gewerkt. De werkzaamheden zijn opgedeeld in 6 fases en naar verwachting zullen alle werkzaamheden in het vierde kwartaal van 2023 zijn afgerond.